Certificeret Datarensning

WhiteCanyon™ Software

Scandic Services er eksklusiv distributør

WipeDrive sikker datasletning
WhiteCanyon sikker datasletning
Anmod om en gratis startpakke

Certificeret Datarensning

Der er mange måder at ødelægge en disk, så data ikke kan genskabes, men der er kun én måde helt at wipe den på. At fysisk destruere en disk, degaussing, sletning eller anden metode er giver som regel en nogenlunde sikkerhed. Men man mister værdi, når man ødelægger sit IT-udstyr. Vi anbefaler 3 skridt til helt at wipe en harddisk.

3 skridt til at wipe en harddisk med software-baseret datasletning

Inklusiv SSD og NVMe diske
  1. Vælg et specifikt overskrivningsmønster ud fra de regulativer, der gælder for din organisation og industri. Vi anbefaler NIST-800-88.
  2. Vælg ‘Full Verify’ for at undersøge data på disken og sikre sig, at overskrivningen var succesfuld, og at jeres data er helt væk. Vi anbefaler at sende diske til tredjeparter dataeksperter for at sikre sig, at datasletningssoftwaren blev gjort ordentligt.
  3. Gem sletterapporten til et netværk, USB, database eller anden lokation for bevis for sletning. Det kan gøres i formater som PDF, CSV, TXT, XML og HTML. Rapporten inkluderer også hardware og diagnoseringsdetaljer for systemet i dit ERP-system.

Disken er helt renset for data, når sletningen, verificeringen og rapporteringen er slut.

Datarensning – slet data på en disk fuldstændigt

Datarensning er defineret som en software-baseret metode til at overskrive data, der fuldstændig sletter alt elektronisk data, som ligger på disken eller et andet digitalt medie ved at bruge 0’er og 1’er til at overskrive data på alle sektorer af enheden.

Software-baserede metoder til datasletning af diske og SSDer bør benytte et lovligt overholdt overskrivningsmønster, en fuld verificering af disken, en auditeringsrapport og et certificeret datasletningsværktøj, som er blevet grundigt testet. Organisationer følger således de grønne idealer i cirkulær økonomi, når IT-udstyr kan skifte hænder internt eller kan sælges/doneres til tredjeparter i stedet for at blive fysisk destrueret og potentielt ende på en losseplads.

Datasletningssoftware er én af måderne at opnå en datarensning på, da man kan validere, at ens data er helt overskrevet og modtage en reviderbar rapport. Som et ekstra plus sparer man penge og beskytter miljøet, da man så kan genbruge eller videresælge udstyret efter en sikker datarensning.

Formatering af en disk sletter ikke ens data

Mange tror, at en low level formattering er nok. Selvom en sådan sletning kan sikkert slette data fra hver sektor, er det ikke implementeret ordentligt på de fleste diske. I takt med den teknologiske udvikling er der nye fabriksindstillinger, som gør, at diske ikke kan lave en low level formattering længere. Man har heller ikke bevis for, at man har sikkert overskrevet sin data. Det er et brud på den nye regler for datasikkerhed.

Selv andre former for formatteringer vil efterlade data på en disk, som kan genskabes med lettilgængelige værktøjer for datagenskabelse. Vi anbefaler at følge de tre skridt ovenfor for at opnå en garanti for datarensning.

Kontakt os

Produkter

Scandic Services som distributør men også som ansvarlig for datasletningen

WipeDrive til sikker og permanent sletning af data fra harddiske

WipeDrive

Rengør din pc ved at slette private data men behold dine programmer

SystemSaver

Et tune-up værktøj designet til at holde computeren sikker og hurtig

SecureClean

Kontroller uafhængigt, at alle data er blevet slettet fra dine diske

VeriDrive

WhiteCanyon™ kunder

Certificeret Datasletning

WhiteCanyon™ Software

WipeDrive sikker datasletning